2010. december 25., szombat

Honlapismertető

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium honlapján december 3-án vitára bocsátották az új közoktatási törvény tervezetét és a pedagógusok életpályamodelljének törvénykoncepcióját. Úgy tűnik azonban, hogy a hozzászólások alapján nem alakulhat ki valódi párbeszéd, mivel csupán egy mailcímen lehet a törvény előkészítőinek eljuttatni a "szövegszerű, tényleges javaslatokat". Márpedig több szem többet lát. Célszerűbb, ha a komoly érdeklődők eredetiben és teljes terjedelmükben, és nem csak a minisztérium összefoglalójából ismerhetik meg a beérkezett véleményeket.
A honlap célja olyan dialógus kezdeményezése, ahol a hozzászólók láthatják és kommentálhatják egymás hozzászólásait, s így közvetlenül tanulhatnak egymástól, alakíthatják a véleményüket. Végigvitatva a lehetséges szempontokat, rendszerszintű következményeket, közösen fogalmazhatnak meg koncepcionális bírálatokat és szövegszerű javaslatokat a koncepció módosítása céljából.
Reméljük, hogy a minisztérium ebben az irányban fejleszti a törvényjavaslatról folytatott konzultációt, de ha ez nem valósulhat meg, akkor tervezzük, hogy elkérjük a törvény-előkészítőhöz érkező hozzászólásokat, hogy ezen a helyen közzétehessünk minél több szakmai észrevételt. Véleményünk szerint így biztosítható a hatékony konzultáció és a közoktatás fejlesztéséhez nélkülözhetetlen nemzeti együttműködés. Az oldal létrehozói ezzel a technikai javaslattal és a működtetés önkéntes munkájával vesznek részt ebben az együttműködésben.

                                                                                                                                   (kép forrása)

A törvénytervezethez kapcsolódó megjegyzéseket, véleményeket az alábbi oldalakon várjuk:

A tartalomjegyzék alatt a koncepció egészére vonatkozó észrevételeket, az egyes alfejezetekre kattintva pedig a részletekhez kapcsolódó szövegszerű megjegyzéseket, alternatív javaslatokat várjuk. A bejegyzés alatt várjuk a kérdéseket, javaslatokat az oldal koncepciójával kapcsolatban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése